FAQ

Frequently asked questions

Zijn jullie bars vegan?


Ja, onze bars zijn vegan en bevatten geen dierlijke ingredienten. We gebruiken alleen plantaardige olien, etherische olien, kleien, kruiden en poeders in onze bars.
Zijn jullie bars natuurlijk?


Jazeker! Wij gebruiken etherische olien in plaats van parfum en natuurlijke kleurstoffen in onze bars zoals kruiden, kleien en poeders. Om de stof zeep te creeren, is er tijdens het maak proces gebruik gemaakt van natriumhydroxide, maar door juiste berekeningen blijft hiervan niets achter in de bars. Dit is EU getest en gecertificeerd in een labratorium.
Bevatten jullie bars siliconen, parabenen, SLS of SLSA?


Nee, onze bars zijn gemaakt met natuurlijke ingredienten. Wij weren onnodige chemische ingredienten zoals verharders of extra schuimmakers uit onze bars. Hierdoor is ons recept goed voor jouw lijf en blijft onze carbon footprint het kleinst.
Waarvan is jullie verpakking gemaakt?


Onze zeepdoosjes zijn gemaakt van kraft karton, wat gerecycled is. Ook onze witte labels zijn gedrukt op gerecycled papier. Dit papier gebruiken we ook voor onze folders, flyers en brochures.
Kan ik mijn bestelling terugsturen?


Helaas mogen wij cosmetische producten zoals zeep en shampoo niet retour nemen. Mocht je niet tevreden zijn over bijvoorbeeld je shampoo bar, dan kan je deze wel als body bar onder de douche of bij de wastafel gebruiken!
Zijn jullie bars hypo allergeen?


Nee, onze shampoo bars bevatten namelijk argan olie, wat een noot is en dus schadelijk kan zijn voor mensen met een notenallergie. Onze bars worden allemaal in dezelfde ruimte geproduceerd. Er kunnen daarom sporen van de argan noot ook in onze andere bars te vinden zijn. Check altijd goed de INCI lijst bij elk product. Twijfel of je tegen onze bars kan? Probeer dan altijd eerst de bar uit om je arm. Bij irritatie stop je meteen met het gebruik van onze bars.
Waar worden jullie bars geproduceerd?


Onze bars worden volledig hier in Nederland geproduceerd en verpakt. In kleine oplages en met de hand! Een echt Hollands handgemaakt product dus. Hierdoor houden we de carbon footprint van ons bedrijf zo klein mogelijk.