top of page

Over Ons

Inspired by nature.

Earth Elements is ontstaan vanuit het idee dat we beter kunnen  doen. Beter voor onze aarde, beter voor onszelf en beter voor de toekomst.

De shampoo bars en soap bars van Earth Elements worden met liefde gemaakt, gewoon hier in Nederland. Het idee om shampoo en zeep in vaste vorm te maken begon zo’n 10 jaar geleden, bij de oprichtster van Earth Elements, Chi Chi Schaul.

 

Zij was de eindeloze reeks aan plastic flessen beu en wilde producten gebruiken met natuurlijke ingrediënten. Toen ze dat niet kon vinden, besloot ze om de bars zelf te gaan maken. Uiteindelijk groeide dit organisch uit tot een bedrijf.

Vandaag de dag is zij nog steeds degene die hier de vegan shampoo bars en soap bars maakt, in kleine batches, van natuurlijke ingrediënten. Zij houdt de ingrediëntenlijst zo klein mogelijk en weert onnodige, chemische stoffen.

Haar shampoobars en soap bars zijn vegan, wat betekent dat de bars geen dierlijke ingrediënten bevatten. Daarnaast zijn de shampoo bars en soap bars natuurlijk, wat wil zeggen dat wij gebruik maken van natuurlijke kleur- en geurstoffen. Zo bevatten de natuurlijke shampoo bars en soap bars etherische oliën in plaats van parfum.

De bars worden in kleine batches met de hand gemaakt, gesneden en verpakt. De verpakking en het label zijn gemaakt van gerecycled karton en papier. En dat gebeurt dus allemaal gewoon hier in Nederland!

Mist en natuur

#Storytelling

Earth Elements is opgericht door Chi Chi Schaul. Zij bezocht jaren geleden een festival in de Kroatische natuur. Ze zag dat het water van de douches uit de rivier kwam en weer terug naar de rivier ging. Om die reden vroeg het festival aan haar gasten om een natuurlijke zeep en shampoo te gebruiken. Ze begon zich door deze ervaring af te vragen waarom ze hier een natuurlijke zeep zou gebruiken en thuis niet. Hierdoor ging ze thuis opzoek naar een plastic vrij en natuurlijk alternatief voor douche gel en shampoo. Toen ze dat niet kon vinden, besloot ze het zelf te gaan maken.

Na jaren van leren en uittesten, had ze het juiste recept gevonden voor haar zeep en shampoo. Vrienden en familie reageerden enthousiast en toen vreemden begonnen te vragen naar haar zeep, wist ze dat het tijd werd om deze hobby uit te laten groeien tot iets nieuws.

Nu zijn de soap en shampoo bars van Earth Elements EU gecertificeerd en verkopen we aan diverse winkels en webshops door Europa. Onze bars worden gemaakt zonder onnodige chemicaliën of dierlijke producten.  We gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals plantaardige en etherische oliën, kruiden, kleien en poeders.

We proberen de ecologsiche voetafdruk van ons bedrijf zo klein mogelijk te houden en we verpakken niets in plastic. Voor Chi Chi kwam de grootste shock toen zij aan het surfen was in Sri Lanka. Terwijl ze de oceaan instapte voelde ze plastic zakken zich om haar benen heen wikkelen. Ze surfde in afval. Ze wist, dit moet stoppen. Wij moeten stoppen. En de enige manier om minder plastic de wereld in te helpen, is door onze gewoontes te veranderen.

We nodigen je daarom uit om natuurlijk, vegan en plasticvrij te douchen met onze producten. Beter voor jou, de aarde en de toekomst.

Visie

Wij produceren ethisch eerlijke producten met goede ingrediënten  en zorgen voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk voor zowel ons bedrijf als de gebruiker van onze producten. Wij weren onnodige chemische bestanddelen en maken gebruik van hoogwaardige natuurlijke en vegan ingrediënten.

DSC_1082.jpg

Wij streven ernaar dat onze producten de nieuwe norm worden in plaats van de uitzondering en nodigen iedereen uit om plasticvrij, natuurlijk en vegan te douchen. Beter voor jou, de aarde en de toekomst.

natte bladeren
DSC_1785.jpg

Missie

Locally produced

Eerlijk gemaakt in Nederland in eigen atelier

Vegan & Cruelty free

Al onze ingrediënten zijn vegan en niets wordt op dieren getest.

Natural ingredients

Wij maken gebruik van natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit

Carbon Conscious

Wij houden onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

eco friendly

Geïnspireerd voor en door de aarde

bottom of page