top of page

5 voordelen van Rozemarijn etherische olie voor huid en haar

Bijgewerkt op: 27 jul. 2023


Rozemarijn etherische olie is niet alleen een fijn kruid om mee te koken, het heeft ook fantastische voordelen voor je huid en haar. Het zit boordevol antioxidanten en heeft eigenschappen die bacteriën bestrijden en ontstekingen verminderen. Daarom is rozemarijnolie een toffe toevoeging aan jouw dagelijkse huid- en haarverzorging. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van rozemarijn etherische olie voor je huid en haar.


  1. Huidversteviging: Rozemarijn olie kan je huid strakker maken en een mooie glans geven. Het verkleint je poriën en reguleert de talgproductie, waardoor het geschikt is voor zowel een vette huid als een gemengde huid. Voeg een paar druppels rozemarijn etherische olie toe aan je gezichtstoner of meng het met een andere olie die je prettig vindt en masseer het zachtjes in je huid voor een verfrissend effect. Je kan ook onze Rosemary Spirulina shower bar gebruiken om je gezicht diep te reinigen.

  2. Anti-veroudering: Dankzij de antioxidanten in rozemarijn etherische olie kan het je huid beschermen tegen schade door vrije radicalen. Door regelmatig rozemarijn olie op je gezicht en nek te masseren, stimuleer je de bloedcirculatie en krijgt je huid een jeugdige uitstraling.

  3. Acnebehandeling: Rozemarijn etherische olie heeft eigenschappen die bacteriën bestrijden en ontstekingen verminderen, waardoor het kan helpen bij het bestrijden van acne. Verdun een paar druppels rozemarijn etherische olie met een andere olie, zoals jojoba-olie, en breng het aan op de plekjes met acne voor een effectieve behandeling. Daarnaast kan je ook onze Rosemary Spirulina shower bar gebruiken voor een diepe reiniging van je gezicht en huid.

  4. Haargroei en een gezonde hoofdhuid: Rozemarijn olie staat bekend om zijn vermogen om haargroei te bevorderen en de hoofdhuid gezond te houden. Masseer regelmatig verdunde rozemarijn etherische olie in je hoofdhuid om de bloedcirculatie te verbeteren en je haarzakjes te versterken. Meng de etherische olie wel altijd met een draagolie zoals jojoba-, argan- of druivenpitolie. Het helpt ook tegen een jeukende hoofdhuid en roos, waardoor je haar er gezonder uitziet en aanvoelt.

  5. Dikker haar en meer glans: Rozemarijn etherische olie kan helpen je haar dikker en voller te laten worden. Het versterkt namelijk je haar en vermindert haarbreuk, waardoor het er prachtig, vol en glanzend uitziet. Daarom voegen wij aan onze shampoo bars Tea Tree een flinke hoeveelheid rozemarijn etherische olie toe.



We hebben momenteel verschillende producten met als ingrediënt rozemarijn etherische olie, zoals onze Rosemary Spirulina shower bar, onze tea tree shampoo bars en onze natuurlijke deodorant Rosemary & Mint zonder baking soda. Wil je meer lezen over onze shampoo bars? Klik hier voor meer informatie. En als je wilt weten waarom natuurlijke deodorant zonder baking soda beter voor je is, klik dan hier!

24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page