top of page

Is natuurlijke deodorant met baking soda slecht voor je huid en oksels?

Bijgewerkt op: 4 jul.

This post in English? Click here.


Baking soda is ontzettend goed in geurtjes neutraliseren. Ik gebruikte dan ook zelf een natuurlijke deodorant met baking soda die ontzettend goed werkte. Maar na een tijdje voelde mijn oksels pijnlijk aan. Er was niets te zien op de huid, maar van binnen voelde het als een soort spierpijn. Ik ging op onderzoek uit en zag dat ik niet de enige was die last had van pijnlijke oksels door natuurlijke deodorant met baking soda. Blijkbaar kan baking soda niet alleen de huid, maar ook de lymfeklieren irriteren en zelfs laten opzwellen. Dit was waarom mijn oksels pijnlijk aanvoelde en gelukkig ging dit ook weg nadat ik stopte met het gebruik van de deodorant. Wel wilde ik nog steeds een natuurlijke deodorant gebruiken en hebben wij vanuit Earth Elements nu een deodorant beschikbaar op basis van magnesium.


Magnesium is net als baking soda een stof die geurtjes neutraliseert, maar veel milder dan de agressieve stof baking soda. Het irriteert de huid niet en laat ook de lymfeklieren niet opzwellen, maar beschermt wel de hele dag tegen nare geurtjes. Daarom is onze natuurlijke deodorant nu op basis van een magnesium crème, gezien we niet alleen het beste voor het milieu willen met onze zero waste deodorant, maar ook het beste willen voor jouw huid en gezondheid.


Naast magnesium bevat onze natuurlijke deodorant ook arrowroot poeder wat naast het neutraliseren van geurtjes je ook een droog gevoel geeft. We voegen tevens shea boter en kokosolie toe om je huid extra te verzorgen. We maken drie verschillende soorten deodorant, namelijk: unscented, rosemary & mint en orange. De unscented deodorant is de beste keus voor de extra gevoelige huid. Deze deodorant bevat geen etherische oliën voor geur, maar echt alleen magnesium, arrowroot poeder, shea boter en kokosolie.


Daarnaast hebben we nog twee varianten met etherische oliën voor geur, namelijk de rosemary & mint en de orange deodorant. De orange of sinaasappel deodorant heeft een frisse citrusgeur die doet denken aan de zomer. De rosemar7 & mint deodorant is perfect om hardnekkige geurtjes tegen te gaan, gezien de antiseptische en antibacteriële werkingen van de etherische oliën rozemarijn en pepermunt. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige en natuurlijke etherische oliën voor geur. Je zal nooit parfum of andere onnodige synthetische stoffen aantreffen in onze producten. Ook gebruiken we alleen plantaardige ingrediënten dus dit is gegarandeerd een vegan deodorant!


Onze natuurlijke deodorant zonder baking soda wordt handgemaakt in Nederland van hoogwaardige natuurlijke en vegan ingrediënten. Ze worden verpakt op een sociale werkplaats in een blikje wat ervoor zorgt dat het een plastic vrije deodorant is. Je kan zelfs het blikje zodra de deodorant op is afwassen en gebruiken voor iets anders. Helemaal zero waste dus! Misschien is het even wennen als je een spuitfles of een roller gewend bent, maar het gebruik van deze natuurlijke deodorant creme is erg gemakkelijk en went snel. Je hebt per oksel maar een klein "erwtje" van het product nodig, waardoor je super lang met een blikje deodorant doet. Smeer dit erwtje onder je oksel en je bent de hele dag goed beschermd! Een blikje gaat bij dagelijks gebruik minimaal 3 maanden mee.

Ben je ook enthousiast geworden? Shop dan hier onze natuurlijke deo's.

40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page