top of page
Zoeken

Shampoo Bars, hoe werkt dat nou eigenlijk?

Bijgewerkt op: 4 jul. 2023


Gelukkig zie je ze steeds meer, shampoo bars zonder plastic. Maar wat is nu het verschil tussen al deze bars, hoe gaat dat haren wassen eigenlijk met een shampoo bar? En waarom zou jij onze natuurlijke, handgemaakte en vegan shampoo bars kiezen?


De shampoo bars van Earth Elements worden gemaakt met natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten. De basis van onze shampoo bars is allemaal hetzelfde, namelijk een combinatie tussen olijfolie, kokosolie, cacao boter en arganolie. Deze oliën laten we verzepen met een sodium, zodat de stof "zeep" ontstaat. Onze shampoo bars zijn dan eigenlijk ook haarzepen in plaats van shampoo. Via deze manier maken we een natuurlijke shampoo of haarzeep met ingrediënten waar je hoofdhuid en je haar blij van wordt.


Al onze shampoo bars worden handgemaakt in ons atelier.


Het wassen met een shampoo bar of haar zeep kan even wennen zijn. Maar zodra je dit een tijdje doet zul je zien dat het steeds gemakkelijker wordt en na een poos weet je niet meer beter, maar bespaar je wel ontzettend veel plastic. Onze shampoo bars zijn namelijk super voordelig, gezien ze 2 tot 3 plastic shampoo flessen meegaan. Dus naast plastic besparen, is wassen met een shampoo bar ook voordelig voor je portemonnee.


Wij maken in onze producten geen gebruik van parfums, kleurstoffen of andere onnodige chemische toevoegingen. Onze shampoobars zijn dan ook allemaal parabeen, sulfiet en silicoon vrij. Voor geur gebruiken we etherische oliën en voor kleur verschillende kruiden en kleien. Je leest hieronder hoe het wassen met een shampoo bar in zijn werk gaat.
Hoe gebruik je een shampoo bar?


Een shampoo bar is een shampoo in vaste vorm. Je kan onze shampoos zien als een stuk zeep, alleen dan voor je haar en hoofdhuid. De ingrediënten zijn wel gespecificeerd voor je hoofdhuid en haar, dus ze verschillen qua samenstelling wel degelijk van onze shower bars. We raden het daarom ook niet aan om de shower bar als shampoo te gebruiken. De PH waarde van je hoofd is namelijk anders dan die van je huid, waardoor onze shower bars niet geschikt zijn om te gebruiken als shampoo.


Zo was je je haren met een shampoo bar:

  1. maak je haren goed nat onder de douche.

  2. maak de shampoo bar nat en wrijf hem tussen je handen tot dat hij gaat schuimen.

  3. ga nu met de schuimende bar over je hoofdhuid tot dat je voelt dat je voldoende schuim op je haar hebt om je haren mee te wassen.

  4. leg nu de bar weg, het liefst op een zeepschaaltje waar het water kan uitlopen zodat de shampoo bar niet wegsmelt en je er langer mee doet.

  5. was nu je haar zoals je gewend bent.

  6. gebruik een conditioner bar om de haarschubben die zijn gaan openstaan door het wassen weer te sluiten zodat je het makkelijker kan kammen en je haar mooi gaat glanzen.

Een overzicht van al onze shampoo bars vind je hier.41 weergaven

Comments


bottom of page